Dienstregeling Laborijn

per 1 januari 2017 is  de nieuwe dienstverlening van Laborijn van start gegaan. De nieuwe fusieorganisatie is verantwoordelijk voor de uitvoering van de gehele Participatiewet. Onderstaand filmpje vertelt hoe Laborijn dit heeft aangepakt.


Laborijn kiest voor LEAV

Sinds 1 januari 2016 is Laborijn is de nieuwe naam voor de fusie van de sociale diensten van Doetinchem en Oude IJsselstreek en de sociale werkvoorziening Wedeo.  Deze organisatie is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet in een deel van de Achterhoek. Het Jaar 2016 is het jaar van de transformatie. De directie van Laborijn heeft ervoor gekozen haar bedrijfsvoering te transformeren en te harmoniseren met de LEAV aanpak.

 

Lees meer over de LEAV aanpak bij Laborijn


ALEKS - Alle Leerlingen Een Kwaliteitsschool

De Berkenschutse is een onderwijsinstelling in Heeze en een expertise centrum voor autisme en epilepsie. Door de wet op het Passend Onderwijs, wordt de instroom bepaald door samenwerkingsverbanden, verandert de instroom van leerlingen, wordt het onderwijsproces complexer en staat de bekostiging onder druk. De Berkenschutse startte daarom in 2014 met project ALEKS(Alle Leerlingen Een Kwaliteitsschool) met als doel: een betere kwaliteit leveren met minder mensen en middelen. De Berkenschutse gebruikt hiervoor de LEAV aanpak voor het verandertraject en Mavim Rules om de uitvoering te borgen in het digitale kwaliteitshandboek. In elke werkgroep wordt steeds eerst de "waarom vraag" beantwoord waarna medewerkers activiteiten herontwerpen in slankere en meer doelmatige processen.

 

Lees het artikel over project ALEKS in het jaarbericht van de Berkenschutse.


Participatieve Arbeidsintegratie: All@Work

In het boek All@Work | De aanpak voor participeren naar vermogen pleiten de auteurs voor een participatieve aanpak gebaseerd op Lean waarbij de mens niet uit het oog wordt verloren: de LEAV aanpak.

 

Meer over de aanpak van participatieve arbeidsintegratie op de website hierover.



LEAV aanpak voor zorgprofessionals

 

Dat de LEAV aanpak ook werkt bij kleine zorgondernemers laat Cesar therapie praktijk in Weert zien. Met zes praktijkhouders/ ondernemers is het niet altijd eenvoudig om focus te houden op de bedrijfsvoering. In zes workshops van een dagdeel zijn belangrijke onderwerpen uit de LEAV aanpak besproken. Met deze basis kunnen de ondernemers zelf verder.

Marion Brunink laat ons weten: "Het afgelopen jaar hebben we veel van jullie opgestoken. De structuur die jullie ons hebben geleerd, zorgt voor een heldere samenwerking binnen de praktijk. Bij alles wordt afgevraagd of het binnen de LEAV aanpak valt. De klant is koning en geen verspilling  staan daarin bij ons voorop. De Golden Circle hebben we nodig om ons vak te profileren. Wij zetten dit voort nu in 2016. We blijven in beweging en zoeken naar kansen en mogelijkheden om ons vak uit te voeren".

 

Download
LEAV aanpak-Cesar Weert.pdf
Adobe Acrobat document 407.4 KB